DOLAR 38,0102 0.26%
EURO 41,9084 -0.32%
ALTIN 3.758,43-1,00
BITCOIN 31716381.6879%
Ankara
10°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Öksürük neden uzun süre geçmiyor? Prof. Dr. Tevfik Özlü sebebini açıkladı… Boş yere antibiyotik kullanmayın

Öksürük neden uzun süre geçmiyor? Prof. Dr. Tevfik Özlü sebebini açıkladı… Boş yere antibiyotik kullanmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü uzun süre geçmeyen öksürükle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, Uzun süreli ve...

ABONE OL
Şubat 18, 2025 08:00
Öksürük neden uzun süre geçmiyor? Prof. Dr. Tevfik Özlü sebebini açıkladı… Boş yere antibiyotik kullanmayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin DevamıGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş hastalarda geçmeyen öksürüğün alerjik reaksiyonların bir işareti olabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Özlü, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarının ardından birçok hastanın geçmeyen ve tekrarlayan öksürük şikayeti ile hastaneye başvurduğunu belirterek, “Son günlerde solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığında aka bir artış var. Buna bağlı olarak pek fazla hastam öksürük şikayeti ile bana geliyor. ‘Hocam, hastalık geçirdim fakat öksürüğüm devam ediyor. Acaba bu alerjik bir öksürük mü yoksa enfeksiyona bağlı bir öksürük mü?’ diyorlar. Bizler de hasta ile karşılaştığımızda bu sorunun cevabını araştırıyoruz. Enfeksiyon ile ilgili öksürükler genellikle 3-5 gün içerisinde iyileşir. Semptomlarla beraber ateşiniz düştüğünde, boğaz ağrınız geçtiğinde, hapşırmanız, kırıklığınız ve halsizliğiniz düzeldiğinde öksürüğün de geçmesi gerekir” diye konuştu.Haberin Devamı’UYGUN TEDAVİ YAPILMALI’Prof. Dr. Özlü, uzun süreli ve tekrarlayan öksürüğün alerjik bir duruma işaret edebileceğini kaydederek, “Öksürük bilhassa iyileştikten sonra yine bir atak şeklinde başlıyorsa, hava yollarınızda aşırı bir duyarlılık ve enfeksiyonun o duyarlılığı tetiklemesiyle ortaya çıkan inatçı öksürük söz konusudur. Bu uzun süreli ve tekrarlayan inatçı öksürüğün ardında çoğu zaman alerjik bir hal olabilir.Uzayan ya da ikincil atak şeklinde ortaya çıkan öksürükler solunum yollarındaki alerjik duyarlılık, atopi (alerjiye yatkınlık), solunum yolu alerjisi, alerjik nezle, astım ya da alerjik bronşit gibi durumlar söz konusu olabilir. Araştırılması ve ona müsait tedavilerin yapılması gerekiyor. Boş yere antibiyotik kullanmak ve enfeksiyonla alakalı grip ilaçlarını almanın bir faydası olmayacaktır. Bu ayrımı yapmak ehemmiyet arz ediyor” dedi. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.